pixabay.com
pixabay.com

Според експерта 70 дни след пристигането му от щама не остава и следа

Към днешна дата броят на заразените в света вече е над три милиона. Според мнението на Исак Бен-Израел от университета в Тел Авив, властите в различните страни не е нужно да предприемат каквито и да е мерки, тъй като вирусът внезапно се появява и също толкова стремително си „тръгва“, съобщават световните издания.

Според думите на учения, броят на заразените се увеличава бързо през първите 40 дни от „пристигането“ на щама, след това се достига пик и коронавирусът изчезва. Тази тенденция, според наблюденията на Исак Бен-Израел, може да се проследи в много страни.

Болните се увеличават с около 30% седмично след избухването на епидемията. Пикът настъпва след 6 седмици и после болестта отстъпва, произтича намаление на заболеваемостта с 10%. Всяка следваща седмица ръстът на пациентите не надвишава 5%. След 70 дни от щама не остава и следа.

Професорът не е в състояние да обясни с какво е свързано това поведение на вируса. Може би в него има някакъв възпиращ „механизъм“. Други учени напълно са разкритикували изводите на Исак Бен-Израел. Те отбелязват, че ако властите не бяха въвели карантина, тогава броят на случаите щеще да бъде много по-голям.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук