pixabay.com
pixabay.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се допуска упражняването на индивидуални спортни занимания на открито при спазването на всички противоепидемични мерки. Те могат да се провеждат и на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.). Задължително е спазването на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи.

От днес се допускат също посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни при спазването на строги противоепидемични мерки. Задължително е провеждането на филтър на входа с измерване на телесната температура на всички посетители, както и почистването и дезинфекцирането на помещенията и уредите на всеки час.

Не се допуска струпването на много хора едновременно в общите помещения на обектите.

Задължително е осигуряването на диспенсери с дезинфектанти, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите, както и ползването от персонала на защитни маски и ръкавици.

Заповедта на министър Кралев е издадена съгласно такава на министъра на здравеопазването и ще бъде съобщена на всички лицензирани спортни организации и техните членове.

1 коментар

  1. И това ли ще е за неопределено време? Ще си спортува е самосиндикално, добре, а какво ще стане с отборните спортове? ?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук