prb.bg
prb.bg

Главният прокурор лично информира Видинския митрополит Даниил


Главният прокурор Иван Гешев се срещна във Видин с Видинския митрополит Негово Високопреосвещенство Даниил.

Гешев го информира за предприетите от правоохранителните органи действия по бързото разкриване на кражба от църквата „Св. Димитър Солунски“. Във Видин бе и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По-късно главният прокурор посети и Видинската Света митрополия.

Районната прокуратура привлече двама души като обвиняеми за кражбата от храма във Видин двама души. В съучастие Бисер А.Б. и Бисер Ц.Р., срязали халка на катинар на входната врата и взломили четирите катинара на дървени кутии за дарения, използвали и ножица за рязане на метал. Крадците отмъкнали 2 693 лева, дарени на църквата пари. Двамата откраднали и метален напрестолен кръст, жълт на цвят, с разпятие, собственост на православна църква „Св. Димитър Солунски“.

В хода на разследването са извършени обиски, претърсвания и изземвания на адреси обитавани от двамата обвиняеми, при които са намерени и иззети кръстът и сумата от 1539 лв., мобилни телефони и раница, съдържаща 33,4 кг монети с номинал от 1ст., 2ст., 5ст., 10ст., 20ст., 50ст., 1лев, 2 лева и чуждестранна валута в монети, равняващи се на сумата от 1353,31 лв.

Иван Гешев
prb.bg

На първи май с определение на Видинския районен съд спрямо обвиняемите Бисер А.Б. и Бисер Ц.Р. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

И двамата обвиняеми са осъждани и криминално проявени, като обвиняемия Бисер А.Б. е извършил деянието в условията на опасен рецидив.

Иван Гешев
prb.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук