/МС
/МС

Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив – многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му казал – днес като мине законът в парламента, да излезе и да се обясни. Това коментира пред в. „Сега“ премиерът Бойко Борисов по повод изказване на Божков направено в интервю за бТВ.

В това интервю бизнесменът призова финансовия министър да изпълни обещанието си да подаде оставка, ако се докаже, че е знаел, че от хазарта се спестяват милиони от данъци.

В отговор Владислав Горанов обяви, че няма никакви притеснения по повод срещите си с бизнесмена Васил Божков. Най-често темите на разговори са били свързани с регулацията на рекламата в хазарта и изравняване на режимите в хазарта.

„Поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за защитни тези. Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. И не виждам нищо лошо в това, така както съм срещал в моя кабинет и г-н Валентин Златев, и г-н Кирил Домусчиев, и много други хора, които са изградили успешен бизнес в България. Независимо от опита за внушение, аз няма претенции към господин Божков, освен за едно: през всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той е нарушавал, или негови служители, закона за хазарта, като е декларирал и допускал внасянето на по-малко такси, като по този начин загубата за бюджета се изчислява на около 700 млн. заедно с лихвите“, коментира министър Горанов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук