/ Правителствена информационна служба
/ Правителствена информационна служба

Васил Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези. Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори от Народното събрание укриващия се в Обединените арабски емирства Васил Божков. Финансовият министър призова бизнесмена да плати това, което дължи на държавата. 

„Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции към г-н Божков, освен за едно. През всичките години, през които той се е занимавал с хазартна дейност, той е плащал по-ниски такси. И в момента г-н Божков би могъл да заплати на държавата това, което не е заплатил навреме. Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти„, каза още Горанов. 

„Не разбирам аргументите на г-н Божков за моята оставка. Аз не нося вина затова, че негови служители заедно с членове на Комисията по хазарта са прилагали грешно Закона за хазарта“, отсече Владислав Горанов. 

„Всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България. Ако той, както за мен странно се изрази, е получил подобна консултация от мен да не плаща данъци, нека да го докаже, тогава аз ще понеса своята отговорност, не само политическа, заяви финансовият министър. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук