pixabay.com
pixabay.com

Жената е била навързала чаршафи, за да избяга през прозореца

На 8 май около 13.30 часа в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ- Горна Оряховица е приета бременна жена в петия месец. След преглед е установено, че плодът е мъртъв, след което младата жена е хоспитализирана, за да се предизвика изхвърляне на мъртвия плод, съобщава NOVA.

Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била финализирана. На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната – хематокрит НСТ,  хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма. 
Днес по обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение сигнализират за инцидент – млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ. Бременната жена е откарана в тежко състояние в ОАРИЛ на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15.40 ч.

Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица се стигнало до заключението, че младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да излезе през прозореца извън отделението. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място. 

От Районната прокуратура съобщиха, че се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.

1 коментар

  1. Интересно, защо пациентите искат да избягат от болниците в България? ?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук