Бившият съдружник на Васил Божков – Цветомир Найденов разкри пред NOVA, че той ги е изнудвал още през 2016 г. Найденов обаче призна, че тогава не подали сигнала, защото смятали, че нищо няма да последва.

„На 12 юни обаче Васил Божков ни заплаши с убийство. Дотогава имахме съвместен бизнес в една фирма и 9 игрални зали. Нашето семейство си има отделен бизнес. Не знаехме какво да правим, затова събирахме доказателства срещу Божков“, посочи той.

„Божков е голям лъжец и манипулатор. С голяма лекота може да ни заблуди“, каза Найденов и разказа, че никога с Божков не е бил приятел, не е ходил с него по заведения и дискотеки.

За него да поръча човек е все едно си поръчва пица„, заяви Найденов и уточни, че е събрал доказателства и ги е дал на прокуратурата. В тази връзка спомена имената на Манол Велев, Йордан Динев, футболни съдии – Христо Ристосков.

Според него Васил Божков отговаря напълно на описанието на главния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития разследващ журналист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателства срещу бившия си съдружник.

„Гледах му интервюто. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена лъжа. Тя му беше любовница над 10 години. Той й подари кола, тя си имаше специален час за посещения в „Нове Холдинг“. Като се вгледаш в детайлите от интервюто на този човек, виждаш, че той откровено лъже“, заяви бизнесменът и допусна, че Лилана е имала здрав гръб, за да си позволи без притеснение да звъни по 70 пъти на ден на чиновници от АПИ за тол-системата.

„Лъжа е, че финансовият министър е знаел как не плаща данък – това е допуснато от 2-3 служителя от Комисията. Това не е работа на финансовия министър да го знае. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган. Как в тази комисия не са знаели за 700 млн.? И аз не знаех, но като ни притисна започнах да се интересувам“, коментира Найденов.

„За чести и близки срещи с Владислав Горанов никога не съм знаел, ако е имало такива неща. Васил Божков принципно вярна дума не казва, може да лъже и сега. Аз съм се интересувал от моя бизнес. Нямам такава информация“, каза той.

„В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия – това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е специфична материя и министърът на финансите не е длъжен да знае всичко, свързано с него. Комисията по хазарта е много самостоятелен орган“, добави Найденов. Според него измамата на Божков е била много голяма и никой не е могъл да предположи какво е вършел бизнесменът. 

Според Найденов, Васил Божков трябва да бъде докаран в България и да бъде изправен пред съда.

По време на интервюто стана ясно, че Божков е бил поканен да участва в интервю заедно с Найденов, но е отказал.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук