Братята роми Асен и Борис Пакетови, които почти разпалиха бунт в село Войводиново, след като пребиха командоса Валентин Димов на миналогодишния празник Богоявление, се забъркаха в нов скандал в Пловдив на 29 април.

По време на извънредното положение Пакетови се оказали на бул. „Никола Вапцаров“ в „Кючук Париж“. Не носели задължителните маски и веднага били засечени от служители на Първо РУ. Завели ги в районното, където им извършили проверка. Взели им взели личните карти, защото били повредени. Двамата се ядосали и на излизане Борис започнал да крещи: „Ще видите, нещастници, кои сме ние! Сега ще се обадим на другите! Вие ще видите, смешници, днес ви уволних аз“. Брат му Асен също се развикал: „От утре сте уволнени, нещастници! Ще извикам баща ми и той ще ви уволни, защото сте смешни!“.

Заради тези изцепки получили актове по Указа за борба с дребното хулиганство. След това били дадени на съд. Пред магистратите те заявили, че поведението им не било по никакъв начин провокативно и не налагало полицейска намеса. Затова бил разпитан и служителят, който им написал актовете. Тъй като братята са криминално проявени, отличават се като личности с висока степен на обществена опасност, но пък са трудово заети, съдът им наложи глоби по 300 лева.

Те се разминаха с условни присъди за побоя в село Войводиново – 3 години с 5 години изпитателен срок за Асен Пакетов и 1 година с 3 години изпитателен срок за Борис Пакетов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук