Пиян млад водач удари 5 паркирани автомобила в Пловдив. Произшествието е станало в 4.30 часа тази сутрин на територията на ЖК Тракия. Това съобщиха от МВР.

Според подадената информация при инцидента 21-годишният шофьор е нацелил пет коли пред блок 195 в квартала. Екипът, пристигнал на място е установил, че водачът, който е правоспособен, е ударил с управлявания от него Рено Меган паркиралите пред блока превозни средства с марките : Пежо 106, две Опел Вектра, Ауди и Опел Мерива. Нанесени са сериозни материални щети.

Младеж е изпробван с техническо средство и според отчетеното по надлежния ред е седнал зад волана с 0.96 промила алкохол.
При инцидента са пострадали шофьорът и неговия 20-годишен спътник, които са транспортирани за преглед в болница с множество полезни рани и повърхностни контузии. В лечебното заведение ще бъде взета и проба за употреба на наркотични вещества.
В хода на разследването ще бъдат събрани доказателства, че именно Георги Г. е причинил катастрофата. Младият мъж е настанен в болница със счупена челюст, взета му е кръвна проба за наличие на наркотични и упойващи вещества.

Справка в системата за водача показва, че въпреки неговия малък стаж от 4 години зад волана, има 5 предишни провинения на пътя – 2 акта и три фиша. Нарушенията са свързани с превишена скорост и неспазване на пътните знаци. Те са извършени са през 2017 и 2019 г., а през януари има съставен фиш от Пето РУ за неспазване на пътен знак.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук