Тази вечер в силовото ведомство и общината е получено писмо, в което се описва, че въпросните прояви нарушават грубо всички противоепидемични мерки на здравния министър Кирил Ананиев. Основната е да не се събират на едно място и то близо един до друг повече от 10 души. Днес около 17 часа пред сградата на Народното събрание стотици отново се събраха на протест. Вчера недоволните бяха няколко хиляди.

Районната здравна инспекция алармира органите на МВР и общината в София, че протестът в центъра на София може да се превърне в огнище за заразяване с коронавирус.

 Тази вечер в силовото ведомство и общината е получено писмо, в което се описва, че въпросните прояви нарушават грубо всички противоепидемични мерки на здравния министър Кирил Ананиев, съобщи Канал 3.

Основната е да не се събират на едно място и то близо един до друг повече от 10 души. Днес около 17 часа пред сградата на Народното събрание стотици отново се събраха на протест. Вчера недоволните бяха няколко хиляди. 

Междувременно протестиращите стигнаха до Министерския съвет и Президентството. Отправната им точка бе парламентът, но с шествието те стигнаха до тези две институции.

Пред тях има кордон от полицаи, които следят за реда.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви пред множеството, че в „една медиите, близки до управляващите, е излязла информация, че 100 платени протестирали. Ние не сме платени! Не ни бъркайте с ГЕРБ, с ДПС, с ВМРО, ние сме българския народ и не се продаваме. Няма да допускаме да ни правят на скотове“.

Той каза още, че утре в 17 ч. отново ще има протест и обяснят на всички, че няма от какво да ги е страх.

Сега те тръгнаха към Народното събрание, за да приключат протеста си.

Още вчера протестиращи и привърженици на ПП „Възраждане“ обявиха безсрочен протест докато кабинетът не подаде оставка. Тогава тяхното недоволството започна по обяд пред парламента с блокада на движението по бул. „Цар Освободител“.

Множеството беше пред Министерството на финансите и Министерския съвет. От там протестиращите отидоха до Министерството на здравеопазването и пеша се върнаха към първоначалната точка, откъдето започна недоволството им – Народното събрание.

Според протестиращите българската държава не е помогнала на хората по време на извънредното положение като по този начин ги е обрекла на фалити, глад и мизерия. Протестът не се размина и без провокации и през цялото време беше сериозно охраняван от органите на реда. Имаше 8 арестувани-7 мъже и 1 жена.

„Полицията спира хората да идват и вие сами го виждате, че има кордон от всички страни на площада, който затруднява движението на гражданите. Нещо повече, хората, които искат да дойдат на протеста са принуждавани да дават личните си карти и им записват данните“, каза Костадин Костадинов.

Той добави, че на паметника на Цар Освободител има полицаи, които забраняват на гражданите да се качат на площадката на паметника с мотива, че вече има прекалено много хора и трябва да се спазва дистанция.

1 коментар

  1. Много ясно, че ще си изтъркат „дупето“, извинявам се за израза, с обстановката, която сами си я измислиха! Стах ги е, че хората ще ги линчуват! Все пак още живеем в уж демократична държава и хората имат право на глас, нали?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук