Премиерът инспектира строежа на газопровода Гърция–България

Проверката касае строителството на важната за България междусистемна газова връзка Гърция–България.

Към видеото Борисов написа следния коментар: 

Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от изключително значение за страната ни и за региона на Югоизточна Европа.

Като част от развитието на Южния газов коридор, чрез IGB България и съседните ѝ страни ще имат достъп до алтернативни доставки от Каспийския регион, както и от съществуващи или бъдещи терминали за втечнен природен газ.

Интерконекторът ще осигури възможност за свързване с други планирани газови проекти като терминала за втечнен газ при Александруполис, както и втечнен газ от Израел, Египет и други. 

С готовия газопровод ще се газифицира Кърджали, въздухът ще стане по-чист, констатира премиерът.

Въпреки пандемията тръбите са докарани по трасето, машините са тук и заваряват, идват още машини следващата седмица, обясни Борисов през очакващите го журналисти.

Успяхме с много усилия върнахме България в газоразпределението, трудно беше, но с много почтеност стана. Работата не е спряла, в срок сме. Строим на гръцка и българска територия. Много им е тъжно на опозицията. Ако не бяхме ние нито един поток нямаше да стане, а сега те са приоритет на Европа. 42% по-ниска ще е цената на газа. Това ще остане в историята, заяви премиерът. 

На българска територия за пръв път се строи с тръби, дълги по 12 и 18 метра. Стриктно се спазва екологичното законодателство, каза министър Петкова.

И Балкански поток върви, и гръцката връзка, всички са доволни – и Щатите, и Европа.

Премиерът Бойко Борисов отново е на поредната инспекция. Заедно с него е министърът на икономиката Теменужка Петкова. Видеото се предава на живо на стената на министър-председателя във фейсбук.

Вие извадихте голям късмет, че ние управляваме, имате рядък шанс, че сме ние с моите колеги. Ако беше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин и Борис Джонсън и щяха да измрат хора, отсече Борисов по повод мерките срещу коронавируса.

Справихме се успешно, сега поетапно, много внимателно с Щаба успяваме да пуснем онези места, които хем да връщат хората на работа, хем да спазваме карантинните условия. Следващата седмица се надявам и детските градини да отворим, подчерта Борисов.

2 КОМЕНТАРИ

  1. НИКАК НЕ Е ПРОСТ,МНОГО Е УМЕН,РЕЧНИКЪТ МУ Е НАРОДЕН.РАДЕВ Е ХЕМ СЕЛЯНДУР ПРОСТ И МНОГО ЗЛОБЕН ОТ ПРОСТОТИЯ!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук