Подсъдимият бизнесмен Васил Божков си е купил чисто нов самолет. Bombardier Global 5000 е едно от най-луксозните изпълнения на въздухоплавателно средство. Той е проектиран така, че в него може да се върши всичко – от провеждане на бизнес срещи до релаксиране и забавление. След суперлуксозната яхта, за която вече съобщихме, се оказва, че Божков си е купил за 45 млн..долара и това авиобижу преди 2 години.

„Доста хора развеждаше по скъпите курорти – Куршевел, Сен Тропе, Сардиния и Миконос… Ако има интерес от теб, те развежда. Храни те, пои те, а после ще те прецака. Той водеше и Флориан Скала (главният изпълнителен директор на Би Ти Ви) по Куршевел. Същото правеше и с международния аферист Барак Алон“, разкрива пред „Блиц“ Цветомир Найденов, който повече от 30 години е бил съдружник на Божков.

Всеки детайл в кабината на самолета Global 5000 е внимателно проектиран, за да ви поднесе най-удобното летене за бизнес самолет. Усъвършенстваният дизайн на крилото осигурява спокоен полет. Този самолет има най-широката кабина в своя клас с повече място от най-близкия си конкурент, осигурява максимален комфорт и изключително изживяване. Наличната технология Ka-band ще ви поддържа свързани с интернет във всеки един момент. А освен това имате постоянен достъп до личните си вещи от багажното отделение през целия полет.
С най-бързата налична интернет връзка по време на полет в световен мащаб, базирана на технологията Ka-band осигурява видеоконферентна връзка, стрийминг на живо или дори онлайн игри.
Самолетът Global 5000 поддържа изумителна гама от възможности при излитане от мокри и къси писти. Капацитетът на пътниците в самолета е до 16 души.
Хазартният бос Васил Божков притежаваи  великолепната 88 метрова яхта „Малтийският сокол“, на стойност над 160 милиона долара, която е една от перлите в колекцията от скъпи играчки на обвинения в 11 тежки престъпления бизнесмен.

Легенди се носят за пищните купони с десетки рускини забавляващи Божков сред разкошния интериор на „Малтийския сокол“ край водите Куршавел. На ултратузарската яхта на хазартния бос са гостували особено в последната година единствено руснаци. Това е поредната връзка на олигарха Божков със забегналия в Белград Цветан Василев, който открадна 5-6 млрд. лв. от КТБ.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук