/МС
/МС

При управлението на партията на Румен Радев (БСП – бел.авт.) мрат повече, каза днес на пресконференция премиерът Бойко Борисов. Той извади и данни, според които през 2005 година има 113 хил. починали, а през 2019 г. 108 хил. Борисов отбеляза и че по време на неговото управление са се родили над 770 хил. деца, което е със 170 хил. повече от починалите.

Реакцията на премиера дойде в отговор на изказване на президента по-рано през деня, че откакто управлява Борисов, смъртността в България расте и тя се е стопила с 600 хиляди души.

Премиерът реагира в отговор на журналистически въпрос, като първоначална саркастично отбеляза, че не вярва един обединител на нацията и държавен глава вече 4 години да е произнесъл такива думи.

Последва обаче контраатака, при която Борисов обяви, че за 3-4 месеца управление на служебното правителство, сформирано от Румен Радев, са се запомнили „много скоростно желание да се похарчат за грипените милиарди и липсата на над 100 млн. лева в митниците заради бум на контрабандата“.

Въпреки това не сме си позволили такъв тон и квалификации, каза още Борисов. Връщайки се на броя на починалите, премиерът изчисли, че след като Румен Радев е държавен глава и главнокомандващ в продължение на четири години, поне 200 хил. от умрели са по него време. От началото на кризата с коронавируса това е пореден сблъсък между двамата. Само веднъж премиер и президент бяха на едно мнение по повод мерките на държавата. След среща на 15 март Бойко Борисов обяви, че двамата оставят противоречията си назад. Седмица по-късно, след налагане на вето върху Закона за извънредното положение и изказване на Румен Радев, в което имаше редица критики срещу властта, сблъсъците им се възобновиха.

На въпрос докъде е стигнала проверката на старите приватизационни сделки Борисов посочи, че сега цялата енергия на държавата е насочена към излизане от рецесията и.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук