Ако управлявах България, нямаше да се краде. Откакто на власт е г-н Борисов, смъртността расте, а страната се стопи с 600 хиляди души.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев по повод изказването на премиера Бойко Борисов преди дни, в което главата на кабинета отсече: Имате късмет, че управлявам аз. Ако беше някой друг, много хора щяха да измрат.

Изказването на Борисов беше индиректен коментар, отправен към президента Радев, с което отново се създаде напрежение между “Дондуков 1” и “Дондуков 2”.

„Снех доверие към този кабинет, от години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността“, категоричен беше държавният глава.

Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали“, коментира още президента.

Радев коментира и темата с протестите срещу правителството, организирани от партия „Възраждане“, на които имаше и много лозунги срещу Европейския съюз, НАТО, ваксините и действията на здравните власти в хода на пандемията. „Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законови средства. Недопустимо е да се събират личните данни на българските протестиращи!“, обяви президентът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук