/ВМА
/ВМА

39 са новите случаи на COVID-19. От тях са настанени в болница 15. Така заразените у нас стават общо 2331. Увеличението от вчера е с 1,7%. Активните случаи са 1484.

14 са новозарзените в София, в Пазарджик – 10, Ямбол – 5, Видин – 3, Благоевград -2, Разград – 2, Велико Търново, Кюстендил и Ловеч – по 1. Това стана ясно от редовния брифинг на Националния оперативен щаб.


В София 4-годишно дете е сред заразените, 17-годишен младеж в Разград също.


2 нови случая има и сред медицинския персонал – лекар и медицинска сестра в София. 248 са заразените медици.


43-ма още са излекувани.


Трети ден оздравелите от COVID-19 са повече от заболелите, посочи председателят на щаба ген. Мутафчийски.


4-ма мъже са починали за последното денонощие. 120 са жертвите общо на епидемията.


Елена Николова от София, която е на месечна социална помощ, е дарила 25 лева за персонала на ВМА и е написала дълго благодарствено писмо. Тя е дългогодишна наша пациентка. Това са неща, които трябва да се разказват. Този случай много ме впечатли, сподели ген. Мутафчийски.


„Нищо по-особено не се случи в България от това, което се случва в света. Само че при нас се случи много по-навременно и овладяно. Мерките изиграха своята роля, не трябва да се забравя да се благодари и на цялото българско население за осъзнатостта и за това, че нашите колеги не се уплашиха.


България е една от държавите в Европа, която намери свои резерви да създаде защитни облекла и да не е зависима“, коментира още шефът на щаба.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук