/МС
/МС
  • Премиерът, Горанов, Нанков и кметът направиха обстойна обиколна на миньорския град
  • Новоизграденият водопровод не е давал аварии, отсече градоначалникът на Перник

За месец успяхме да докараме вода от Родопите за Перник. Тази констатанция направи премиерът Бойко Борисов при поредната си обиколка с джипа, която този път се състоя в Перник. До него бе и кмета на града Станислав Владимиров, както и финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. 

Те разглеждаха ремонтираните участъци в града, ВиК инфраструктурата, както и трасето на новите тръби, които бяха изградени, за да се спаси града от безводието.

Борисов се поинтересува от изградения водопровод дали е давал аварии. Кметът обяви, че не е и допълни: „Много фалшиви новини се създадоха. Той дава вода на 30 хиляди души“, каза градоначалникът. Чрез изграждане на водопровод от Мало Бучино до Перник, миньорският град да се снабди с вода от язовир „Белмекен“.

Премиерът пък изтъкна: „За месец докарахаме вода от Родопите за Перник. Отcтрaни винaги e пo-лecнo дa ce дaвa aкъл, нo cтрoитeлcтвoтo e другo нeщo – дa гo пуcнeш и oт първия път дa върви. В грaдa ce кoпae здрaвo. C мeceци тeкaт пoръчкитe, зa дa ce cтигнe дo cмянa нa вoдoпрoвoдитe. Aкo вceки e cмeнявaл пo eдин вoдoпрoвoд прeз дeceтилeтиятa, нямaшe дa трябвaт 12 млрд. лв. зa тaкивa дeйнocти“, каза Борисов.

Горанов попита за нощния режим на водата в града защо продължава да важи, а градоначалника на Перник му обясни, че е с цел да се предотварят евентуални щети и загуби на вода.

Борисов се пошегува с финансовия министър Горанов, че ако Гечев гледа клипа ще си каже „Борисов му е станал шофьор. Горанов му стъпи на шията“.

По време на разговорите за инфраструктурните проекти министър-председателя се върна в кметските си години. Той обяви, че София има най-евтиното метро. „Много е важно за един кмет да си направи инфраструктура. Хората първо питат за пътища, детски площадки“, коментира Борисов.

Владимиров изтъкна, че има много голям интерес за жилищно строителство в Перник. „Много бързо напредват дейностите и хората са доволни. До ноември всичко ще приключи, 4 лота се правят в целия град с довеждащи водопроводи“, каза кметът.

Шегите продължиха и в посока избори. От разговора стана ясно, че Владимиров и Нанков работят много добре заедно, въпреки, че градоначалника е издигнат от БСП. „Както сме го подкарали ще трябва да се явим с обща листа“, пошегуваха се возещите се в джипа. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук