Борисов няма план, но ние имаме, заяви бившият омбудсман на протест, организиран от движението ѝ

Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори, обяви самата тя на протест, организиран от движението й „Изправи се“ пред Министерски съвет. „Днес обявявам нашата икономическа пътна карта за бързо възстановяване на работните места и икономическо съживяване на България в следващите 19 месеца. С тази пътна карта ще се явим на парламентарните избори. Имаме план. Борисов няма план, но ние имаме“, заяви  Манолова. Протестът е организиран съвместно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“. Подкрепа за движението на Манолова дават и от партии Волт и ДБГ. Присъстващите скандират „Оставка“ и държат плакати с призиви правителството на Бойко Борисов да си ходи. 

Според организаторите на мероприятието има „привърженици на Гражданската платформа и на „Системата ни убива“ от над 24 града – Русе, Велико Търново, Генерал Тошево, Добрич, Варна, Айтос, Банско, Своге, Кресна, Шумен, Ловеч, Раднево, Пазарджик, Батак, Благоевград, Сливен, Смолян и др. Би Ти Ви съобщи за изключително сериозно полицейско присъствие пред сградата на Министерски съвет. От „Изправи се“ разположиха бели столове на разстояние 1,5 м. на площада пред бившия Партиен дом, като така обещаха да спазят изискванията на социална дистанция. 

Манолова твърди, че изготвената от нея национална програма „Работа за всеки“ е на стойност 2,5 млрд. лв. „Това е мащабна инициатива за възстановяване на трудовата заетост чрез субсидирано увеличаване до 50 % на работещите в микро-, семейния и малкия бизнес“, обяви бившият омбудсман и депутат от БСП. Манолова посочи, че целевата й група са около 320 хил. семейни и малки фирми, в които по програмата работодателят ще може да наеме до 50 % допълнително работници на пълно или съкратено работно време. Държавата да заплаща минимална работна заплата и осигуровки на всяко допълнително новооткрито работно място за срок от 19 месеца и със задължение работникът да бъде запазен на работа още поне 6 месеца след това.
До момента в най-острата фаза на кризата под 15 млн. лв. са достигнали до работещите за запазване на работните места, каза Манолова.
Програмата ще се захранва от ресурса от 2/3 за заетост, който правителството призна, че не може да оползотвори, допълни тя. „Това е нашият план как държавата ще застане до гражданите, а не срещу тях. Държавата ще бъде омбудсман, а не мащеха за обикновените хора. Алтернатива има. Когато се изправим, всички сме алтернативата“, обобщи бившият кандидат за кмет на София. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук