Варненският журналист Георги Александров е открит мъртъв. Предполага се, че причина за смъртта е удавяне. Тялото му е намерено в петък следобед в района на дефектиралата тръба на Варненското езеро.

Случаят е предаден на прокуратурата, съобщава Нова тв.

По непотвърдена информация, Александров е бил в района, за да прави журналистическо разследване по повод силното замърсяване на водите във Варненския залив, което предизвика протести.

Мъжът не е имал външни данни за нараняване, впоследствие от аутопсията, обаче, е установено, че има следи от височинна травма, съобщава marica.bg.

Предната вечер Георги е бил с приятели, в много добро настроение. Употребил е и голямо количество алкохол. Приятели го изпратили до дома му късно вечерта. Когато майка му го потърсила около 7-8 сутринта, не го намерила в стаята му. Видяла, че е излязъл заедно с лаптопа си, но той не е открит на мястото, където е намерено тялото. 

Пълна мистерия е и как е стигнал дотам, тъй като не е имал личен автомобил. Засега няма яснота и как е паднал там. 

Полицията работи по всички версии, сред които нещастен случай или самоубийство. 

Георги Александров е работил  в „Дарик“, Топ новини, бил и кореспондент на bTV от Варна.

Фейсбук страницата „Девня – древна и модерна“, чиито създател и администратор е Александров, също са споделили за смъртта на журналиста.

От МВР-Варна коментира пред Moreto.net единствено, че „вчера 22 май около 17.20 ч. е намерено тяло на 38 годишен мъж от Варна. Образувано е дознание по случая, установена е самоличността.“

Погребението на Георги Александров ще е утре – 24.05.2020 от 10.10 часа сутринта в Гробищен Парк – „Кантар“ (новото Аспаруховско гробище).

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук