Мая Манолова призова за ревизия на управлението на Бойко Борисов множеството граждани, които се събраха пред Министерски съвет на протестен митинг организиран от водената от нея формация ”Изправи се България”. По думите й този път има кой да им поиска сметката на управляващите.

Манолова обяви, че предлагат икономически план от 19 мерки, с които държавата да се справи с кризата предизвикана от COVID-19.

Исканията на протеста са за подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на разхищението на парите на гражданите и срещу отказа на правителството да подкрепи домакинствата.

Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока.

Организаторите са осигурили столове за протестиращите с цел осигуряване на задължителната социална дистанция.

Манолова заяви, че с предлагатана от „Изправи се България“ платформа гражданите ще се яват на изборите и ще станат първа политическа сила.

След обявените от Манолови икономически мерки множеството започна да скандира „Оставка“.

.

След Манолова ще говорят представители на „Системата ни убива“, представители на различни сектори и общности.  В рамките на протеста са подготвени флашмоб демонстрации от участниците.

Протестът е обявен срещу липсата на ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми.

Исканията на протеста са за реална подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на разхищението на парите на гражданите и срещу отказа на правителството да подкрепи домакинствата. Протестът е и срещу увеличаването на цените на парното, водата и тока.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук