/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

За последното денонощие са установени 36 нови случаи на заразени с коронавирус. От тях 11 души са приети в болница. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на брифинг на Министерския съвет.

Починала е 74-годишна жена в столичната болница „Света Анна“, която е имала придружаващи заболявания – хронична обструктивна белодробна болест и исхемична болест на сърцето . Така броят на смъртните случаи става 126, обобщи той.

Общият брой на лабораторно потвърдените случаи е 2408 души. Новите 36 заразени са от 11 области – в София случаите са 15, в Ямбол са 8, в Благоевград са 3, в Ловеч и Пазарджик по два. Във Враца, Велико Търново, Габрово, Хасково, Плевен и Сливен също има по един новозаразен.

Заразено е и 17-годишно дете в Кнежа, което е свързано с друг случай, отпреди два дни

Има и нови случаи на медици с Covid-19 – става дума за лекар от Ловеч и санитар от Ямбол.

За денонощието са излекувани 39 души, а общият брой на оздравелите става 808. Доц. Димов обясни, че се считат за излекувани пациентите, след като вече нямат клинични признаци нареспираторно заболяване, но също така и след отрицателен писиар тест за коронавируса.

В момента на лечение в болница са 258 души, като от тях 29 са на интензивно лечение.

В международен план новозаразените за последния ден са около 107 000 души. Така по света общият брой на случаите е 5 304 340.

Най-много хора с вируса има в САЩ, Бразилия, Русия, Великобритания и Испания.

На Балканите продължава тенденцията за по-малък брой заразени и смъртни случаи. В региона най-много нови случаи има в Турция, Сърбия и Румъния.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук