Има първи удар, втори, очаквайте и трети удар, заяви лидерът на НФСБ

„След Васил Божков идва времето на Валентин Златев… Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар“, заяви днес пред БНР зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Според него идеята за създаване на верига държавни бензиностанции ще разбие картелното споразумение, каквото той е категоричен, че има. „Всички данъчни складове са в ръцете на една фирма с доста известен управител… Започва един оздравителен процес, непознат за България, който остава извън вниманието на обществото, медиите. Първите тежки удари срещу олигархията вече са факт, разбиването на срастването на крупния монопол с политическата власт. Първият случай беше ударът върху хазартната империя на Васил Божков. Сега се нанася втори удар върху установен монопол и картел“, каза Симеонов.

Според него в момента се наблюдава и картел между големите доставчици на мобилни услуги, които тихомълком повишили и почти изравниха цените. „Като вдигат цените, пренасочват приходите си от там, а от друга страна предлагат ниски цени на интернет и на цифрова телевизия, като така ликвидират действащи кабелни оператори, които си плащат данъците. Подложени на атака с ниски цени, тези фирми започнаха да обявяват фалити“, заяви Симеонов. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук