Малко над 54 хиляди лева е струвала дезинфекцията на Народното събрание. Мерките срещу разпространението на COVID-19 в парламента към 30 април са коствали 54 234 лв. става ясно от справка, публикувана на сайта на Народното събрание.

Разходите включват дезинфекциращи и лични предпазни средства – маски, ръкавици, очила, които са били предоставени на народните представители и служителите. В разходите влизат и услугите по дезинфекция на сгради и транспортни средства.

Строгите мерки за опазване здравето на депутатите бяха въведени след 31 март, когато стана ясно, че д-р Хасан Адемов от ДПС е заразен с коронавирус. Още на следващия ден всички депутати баха подложени на PCR тестове, като положителните проби се оказаха още две – на шефката на ПГ на ГЕРБ и на здравната комисия д-р Даниела Дариткова и колежката й Даниела Малешкова.

След това парламентът заработи в режим на извънредно положение, като се събираше извънредно за конкретни закони.

На всеки час се прави дезинфекция на парламентарната трибуна. Микрофоните се почистват и при поискване от депутат, ако дискусията е предизвикала силно разгорещяване на колегите му, говорили преди него.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук