pixabay.com
pixabay.com

Възрастна жена лежи в безпомощно състояние на земята в дома си сред купчина боклуци и вехтории от седмица. Това се вижда от видео, публикувано в социалната мрежа Facebook от журналиста Жоро Игнатов. Пред него нейна съседка и приятелка, която се представя като Динкова споделя за тежката съдба на пенсионерката:

„Идват линейки, отиват си. Нито „Пирогов“ я взима, нито болниците искат да я вземат. Доведох сериозен човек да я вземе сутринта и комшиите излязоха и ме изгониха всичките.“

Според разказа на Динкова, жената има син, който е доцент и живее в столичния квартал „Младост“.

„Знае всичко и казва, че не го интересува.“

Възрастната жена паднала и си счупила тазобедрената става – не може да си движи, предполага Динкова. По думите й главата й била сцепена и шита преди 10 дена. Тя твърди, че няма кой да се погрижи за приятелката й, която живее в нечовешки условия и разчита на приятели и съседи, за да оцелее. А навремето пострадалата е била чиновник в банка, знаела е няколко езика и е била с две висши образования.

В публикацията си Игнатов пише, че от една седмица 78-годишната жена лежи на циментов под, в къща без ток и вода. Пред него съседите споделили, че била бита от шофьор на автобус 56, защото два курса се возела в рейса. Той извикал „Бърза помощ“ и с шофьора на линейката я изнесли на ръце.

„Транспортираха я до болница „Витоша“, където отказали да се погрижат за нея. Д-р Филипов казал на придружаващата я жена: “Линейката да я закара на стълбите пред парламента, защото те превръщат хората в клошари”. Съседи са готови да платят за лечението й, но и от други болници също отказват да я приемат.“

От коментарите под публикацията става ясно, че възрастната жена е получила дълбока рана на гърба от залежаване и няма фрактура. Настанена е в частен хоспис в гр. Банкя.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук