Снимка: МС
Снимка: МС


73% от българите одобряват действията на премиера Бойко Борисов за мерките срещу коронавируса, правителството пък получава 74 на сто одобрение, а подкрепата за действията на генерал – майор Венцислав Мутафчийски стига до 89 процента. Това сочи експресен сондаж на „Галъп Интернешънъл“ за извънредното положение в страната. Като цяло българите приемат и подкрепят и въведеното извънредно положение.

Действията на правителството се одобряват от 74% от запитаните. Работата на МВР получава подкрепа от 80% от тях, а действията на Министерството на здравеопазването се одобряват от 83% на сто. Министерството на образованието пък получава подкрепата на 86% от сънародниците ни.

Одобрението и неодобрението към отделните личности в ръководството на страната изглежда в момента така: Бойко Борисов + 73% Ген. Мутафчийски + 89 на сто, Владислав Горанов + 45% Томислав Дончев + 54%. Много високи нива на одобрение получават съсловието на лекарите – 91%, и учителите – 87%.

Реакциите на хората на самата епидемия се разбиват на три групи: паническа (22%), тревожна (64%) и спокойна (12%).

Повече от една пета от българите искрено смятат, че настоящата епидемия е едно от най-страшните неща, сполитали човечеството, Като всички твърдят, че си мият по-често ръцете. 80 процента от тях използват дезинфектанти, 90 на сто са ограничили личните си гостувания, а на сто се борят с епидемията с предпазни маски

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук