Чудовищно престъпление е извършено в германския град Вирсен! Учител в детска градина уби тригодишно момиченце. Сега все повече и повече подробности стават известни, но престъп лението продължава да бъде обвито в мистерия. Кореспондентите на Bild am Sonntag посетиха града с население от 75 хиляди жители, за да разберат повече подробности за инцидента. Малцина обаче искаха да говорят за престъплението, извършено преди месец. Но защо?

Вторник, 21 април: в детската градина Am Steinkreis, която продължи да работи за работещи родители по време на коронакризата, има деца, включително Грета (по това време момичето било на две години), дъщеря на самотна майка, отглеждаща три деца. В детската градина е извикан лекар, момичето е реанимирано и откарано в болница.

Тогава никой не можеше да обясни какво се е случило с Грета.

Сряда, 29 април: Лекар съобщава в полицията, че момичето вероятно е пострадало поради употреба на насилие.

Събота, 03.05: в интензивното отделение, Грета става на три години.

Неделя, 05/05: Грета умира. Аутопсия разкрива, че момиченцето е починало в резултат на насилие. Случаят е поет от комисия за разследване на убийствата. Установени са наранявания на шията и гърдите на Грета, следователят съобщава, че вероятно заподозряната е смазала детето с коляно.

Снимка: Jungmann

Сряда, 18 май: Във Вирсен в детска градина Робенд възниква пожар, служителите на реда разбраха, че става въпрос за палеж. Според прокуратурата този инцидент не е свързан с убийството на Грета.

Четвъртък, 19 май: Следователи задържаха учителка от детската градина Am Steinkreis, оказва се, че става дума за 25-годишна жена, която е уволнена без предупреждение.

Майката на Грета все още отказва да коментира трагедията, казвайки, че разследването продължава. Градските власти само изказаха съболезнованията си на майката. Градът мълчи за случилото се в държавната детска градина.

Има ли причина да се крие информация за убийството на момичето?

Според изданието Bild am Sonntag, разследване срещу 25-годишната учителка е било проведено още преди убийството на Грета. Известно е, че жената е била обвинена в причиняване на телесни повреди на деца.

Съобщава се също, че следователите проверяват дали подсъдимата страда от така наречения синдром на Мюнхаузен. В този случай тя може да наранява деца, след което да се грижи особено специално за тях…

Каква е истината? Предстои да разберем!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук