Виждам че главният прокурор Иван Гешев се ползва с голямо доверие в обществото, което означава, че е напипал верния тон. Равносметката показва, че България е сред страните, които се представиха добре със справянето с пандемията. За всички това беше предизвикателство. Това каза по БНТ депутатът от ДПС Велислава Кръстева.

„Цялото ни общество прояви обединение. Всички бяха на нивото на отговорността“, каза Велислава Кръстева. Тя изтъкна приноса на медиците и учителите. 

„Ние избрахме в периода на извънредното положение да не сме опозиция, защото не може да има опозиция, когато става въпрос за цената на човешкия живот“, каза Кръстева. „Затова подкрепяхме мерките, водени от принципа, че националната позиция е по- голяма от тяснопартийната“, поясни депутатът от ДПС.

Чест на медиите, че не допуснаха големия поток от фалшиви новини, коментира Кръстева по повод работата на медиите в условията на пандемия.

„ГЕРБ избраха да управляват с националистите. Управлението с националистите е белязано със скандали“, каза Кръстева. Тя поясни че поредният скандал с отпадъците е поредното доказателство за това.

Всички политически партии се явяват на избори, за да спечелят колкото се може повече гласоподаватели. Кръстева напомни идеята на ДПС за програма за ускорено догонващо развитие.   

„Далеч преди изборите трябва да започне дебат за такава програма“, каза още Кръстева.

„Тройната коалиция беше най-успешен модел на коалиция“, изтъкна депутатът.

“ Избирателят има огромни очаквания, иска да види повече хоризонт, отговорност и по-малко партийни боричкания“, смята Кръстева.

„Господин Карадайъ е утвърден наш председател“, каза Кръстева по повод предстоящия избор на председател на ДПС. „Конференцията е форум, на която представяме новите си тези. Конференцията ще приеме програмата за ускорено догонващо развитие“, поясни тя.

„Репортери без граници“ е неправителствена организация, нелигитимирана от избори. Предполагам, че мисията на Репортерите без граници е свободата на словото. Употребата на тяхната класация като бухалка срещу правителството е неприемливо, смята Кръстева. 

Тя разказа, че по време на посещение в Берлин представител на „Репортери без граници“  посрещнал българската делегация, в която тя участвала, с негативни политически оценки.“ Когато възразихме на тези оценки, той каза, че той вярва на това, което му казват неговите приятели“, сподели депутатът. Кръстева сподели, че е задала въпрос за начина на финансиране и респондентите в България. Отговорът бил, че организацията се финансира от дарения и отказ да се назоват респондентите в България на „Репортери без граници“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук