Районна прокуратура – Лом е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 31 години, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 1, т.2, вр. чл. 18, ал.1 от НК.

Обвиняемият е осъждан два пъти за изнасилване и блудство, но реабилитиран.

През нощта на 02.05.2019 г. той решил да отиде в дома на жена в село в област Монтана, за да осъществи полов акт с нея. По това време тя легнала да спи в лятната кухня на имота, като около 1 ч. чула силен шум. Изплашила се и веднага се обадила по телефон на съседката си за помощ. В следващия момент мъжът грубо отворил вратата на стаята, влязъл и се насочил към жената, която успяла да го разпознае.

Насилникът я хванал за гърлото с думите „сега ще те изнасиля“. Дърпал я за ръцете и краката, съблякъл я, блъскайки към леглото. Пострадалата оказала съпротива, успяла да избяга и да стигне до улицата. По това време дошли съседите й, които видели насилникът, който полугол излизал от къщата на жената. Веднага бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112, след което на място пристигнали полицейски служители.

От приложеното към делото съдебно-медицинско удостоверение е видно, че вследствие на насилствените действия на обвиняемия пострадалата получила отоци и кръвонасядания по различни части на ръцете и тялото.

Според извършената в хода на досъдебното производство съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия мъж, той страда от лека умствена изостаналост, но е могъл да съзнава свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Предстои поредното за него наказателно производство да продължи в съда.

1 коментар

  1. Не съм света вода ненапита и моя милост си има своите недостатъци, но мразя лъжата кражбата и най-вече насилието! За такива изроди не съд, а там на площада кастрация за назидание с две тухли, като кастриращия с ръкавици и да внимава да не си удари пръстите!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук