Гражданското сдружение “БОЕЦ” изпраща комикса на Васил Божков до КПКОНПИ, прокурарутарата и ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши. Сезирани са и европейските институции.

Сигналът на “БОЕЦ” е срещу премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова за организирана престъпна група.

Той идва след разпространения от бизнесмена Васил Божков комикс, в който хазартният бос твърди, че е плащал 20% такса спокойствие, в замяна на разпънат политически чадър и различно данъчно облагане за лотарията.

“БОЕЦ уведомяваме прокуратурата и КПКОНПИ, че предвид доказаните зависимости и неспособност да разследват ефективно лица заемащи високи държавни постове и конкретно лицата Бойко Борисов и Владислав Горанов, както и поради компрометираните фигура на главният прокурор Иван Гешев и председателят на КПКОНПИ, Сотир Цацаров ще сезираме европейските институции за казуса, както и ръководителят на Европейската прокуратура, г-жа Лаура Кьовеши с искане за международно разследване и правна помощ”, се посочва още в съобщението на гражданската организация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук