pixabay.com
pixabay.com

Останалите да бъдат затворени до 2025 г., искат от партията на Валери Симеонов

Казина и игрални зали да има само в хотелите с категория „5 звезди“, в националните курортни комплекси и населени места, както и на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранични контролно-пропускателни пунктове. Това предлагат лидерът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители Валентин Касабов, Борис Ячев, Христиан Митев и др. Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание днес. Според НФСБ това е стъпка към ограничаването на хазартната зависимост.

От партията разясняват, че това е зависимост, която може да доведе до патологично разстройство. От НФСБ се позовават на криминалната статистика и обясняват, че при такъв вид зависимост, човек може да загуби всичките си спестявания или да прибегне до престъпление (убийства, самоубийства, кражби, грабежи, подправяне на чекове, злоупотреби, свързани с пари), за да си набавят нужните суми пари за техния „навик”.

От НФСБ предлагат казина и игрални зали да има само в:

– Хотели с категория „5 звезди“

– В националните курортни комплекси и населени места, съгласно приложение към закона (“Албена”, “Златни пясъци”, “Св. св. Константин и Елена”, “Елените”, “Слънчев бряг”, “Дюни”, “Международен младежки център – Приморско”, “Пампорово”, “Боровец”, гр. Банско)

– В радиус на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранични контролно-пропускателни пунктове.

Срокът за затваряне на останалите казина и игрални зали е до 2025 г.

На казината и игралните зали, които не отговарят на горните изисквания лицензите няма да бъдат подновявани, а тези с по-дълъг срок ще бъдат прекратени на 31.12.2025 г.

Предложенията в настоящия проект са съобразени с практиката на Съда на Европейския съюз, че са допустими ограничения при осъществяването на хазартна дейност, заявяват от НФСБ. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук