Шефът на Контролния съвет на ”Лукойл България” Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщиха столични медии. От компанията са заявили, че Златев ще се яви на посочената дата.

По повод публикации в медии и информации в социалните мрежи, че Златев е издирен и се укрива в чужбина, шефът на пресцентъра на „Лукойл България“ заявява, че , че Златев е извикан като свидетел.

По думите й че поводът за призовката е списъкът, който прокуратурата намери на гърба на снимка в жилището на бизнесмена Атанас Бобоков, обвиняем след акцията срещу боклука заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Не е ясно също дали Златев се намира в страната.

Припомняме, че преди дни вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че следващият след Васил Божков е именно Валентин Златев. На този фон Комисията за защита на конкуренцията също се активизира, като нахлу със съдействието на полиция и съд в офисите на Българската петролна и газова асоциация и ги запечата. Зам.-министърът Красимир Живков, задържан по време на акция срещу незаконен внос и преработка на боклук, малко по-късно уволнен, е т годни приятел на Златев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук