Имаме издадени актове за около 235 млн., които са в начална съдебна фаза, заяви Димитър Ганев

„Ню геймс“ и „Националната лотария” пари на властимащи не са давали”. Това заяви в ексклузивно интервю за „Здравей, България”, изпълнителният директор на „Националната лотария” Димитър Ганев.

Той категорично заяви, че не е знаел за среща между премиера Бойко Борисов и обвиняемия бизнесмен Васил Божков. „Не мисля, че такава среща е щяла да бъде полезна за нас“, обясни Ганев.

„Имаме издадени актове за около 235 млн., които са в начална съдебна фаза. Смятам, че не сме направили нищо нередно и ще го докажем пред магистратите. Винаги съм бил убеден, че работим стриктно по закона”, заяви шефът на „Национална лотария“.

Той заяви, че не е чувал и за среща на укриващия се в Дубай хазартен бос и ръководството на bTV в централата на ГЕРБ.

„През годините, в които аз съм работил с Божков, най-близките му партньори винаги са били семейство Найденови. Моите срещи в „Нове Холдинг” са били абсолютно служебни и с предварителна уговорка. Няма как съдружници да не спорят, но Божков е бил предвидим партньор и аз не съм имал проблеми с него в бизнес отношенията”, обясни изпълнителният директор. И подчерта, че от няколко месеца насам не разговаря с обвиняемия бизнесмен.

„Подписвал съм всичко абсолютно спокойно. Още от февруари компаниите ни са подложени на щателна ревизия от НАП и проверките продължават”, каза още Ганев.

Той заяви, че не смята, че Божков е „търгувал с влияние по отношение на бюджетите на „Националната лотария”, що се отнася до договорът ѝ с NOVA.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук