Кръгове, близки до премиера Бойко Борисов, са предлагали „всичко“ на Мая Манолова, за да не участва на местните избори, като „най-щедрото предложение“ дошло от самия министър-председател. 

Това обяви самата Манолова във видео обръщение, публикувано преди минути. Бившият омбудсман беше провокирана от твърденията на Васил Божков, че е искала „поддръжка“ от него. В клипа Манолова не отговаря на въпроса дали е истина, че е търсила бизнесмена за подкрепа преди.

„От смс-отчетите, разпространени тази сутрин, стават известни услугите, които бизнесменът Васил Божков е правил на премиера Бойко Борисов. В тази кореспонденция е замесено моето име с отчет, че не ми е оказвана подкрепа на местните избори“, лаконична е по темата Манолова. 

„Това, което отсъства и което трябва да кажа е, че преди кампанията и по време на кампанията Бойко Борисов ми изпращаше много хора – сенчест бизнес, представители на ъндърграунда – да ме спират да не участвам в изборите, да ме заплашват, да ми предлагат каквото се сетите. Най-щедрото предложение да не участвам в изборите беше направено от самия Борисов. Самият Борисов ме попита: „Предложиха ли ти всичко?“ Да, предложиха ми всичко и аз го отказах“, разказа Мая Манолова.

Според нея залогът е бил евентуална ревизия на 1,7-милиардния бюджет на София, „която да покаже как парите са раздавани на приближени фирми, на приятелския кръг и как е управлявана Столична община“. 

Междувременно Манолова обяви, че ще участва в изборите и ще ревизира друг бюджет – този на цялата държава. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук