Istock
Istock

104 нови случая на заразени с COVID-19 за денонощие, отчете днес Единният информационен портал. Това е рекорд от началото на пандемията. Предишният беше през април и беше само 90. На 6 май премиерът Бойко Борисов каза, че при над 100 нови случая на коронавирус за ден ще бъдат върнати рестриктивните мерки На 8 май главният санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев каза: „Ако в рамките на три дни се задържи тенденцията за 100 новозаразени с коронавирус, това би било сигнал да се върнат някои от ограничителните мерки.“

„Критерият който обсъждахме в щаба е поне в рамките на 3 дни. Защото за отделен ден е възможно да попаднеш на огнище, трудов колектив или някое село с махала, което рязко да вдигне броя на случаите. Ако обаче това е тенденция и тя се задържи, това вече наистина е сигнал, че е време да върнем някои от ограничителните мерки“, обясни Кунчев, цитиран от „24 часа„.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ако ги няма тези болни, ще си ги намерят, защото това вече е политика! Много добре знаят, че аднат ли мерките, падат и те! ?

  2. Ако ги няма тези болни, ще си ги намерят, защото това вече е политика! Много добре знаят, че паднат ли мерките, падат и те! ?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук