balkanec.bg
balkanec.bg

АПИ: На снимката виждате временен път

Пропаднала е настилката на новопостроен участък от автомагистрала „Европа” при Драгоман, съобщи сайтът balkanec.bg. Отсечката е около 10 метра и е точно преди подлез, в посока към София. В резултат на пропаднала основа се е получило пропадане и нагъване на асфалтовата настилка.

Проблемният участък от Драгоман до Алдомировско блато все още не е официално открит. Той е без положен износващ слой асфалт и бе пуснат за движение през декември месец миналата година, уточнява сайтът balkanec.bg. 

Изпълнител на проекта е „ГБС – Инфраструктурно строителство“, а стойността му е 97.8 млн. лв. без ДДС, като парите са осигурени изцяло от републиканския бюджет.

Според АПИ показаната снимка е от временна връзка, която е направена в края на миналата година, за да се прехвърли трафика от общинския павиран път, по който се преминаваше заради изграждането на трасето.

„Участъкът не е завършен, не е откриван, а е трасе, по което преминава трафикът при извършващи се строителни работи“, посочват от пътната агенция.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук