Осъден за педофилия ром е върнат на шефски пост в социалната служба в Лом, гръмнаха местните медии. Асен Методиев тихомълком е бил назначен отново за директор на службата в града в началото на месеца.

Преди 6 години Методиев, под чието ръководство е и отделът за закрила на детето, бе забъркан в грозен скандал с интернет педофилия, а година по-късно Районният съд в Лом го призна за виновен. През 2014 г. със заповед на тогавашния социален министър Методиев той бе освободен от поста.

През ноември 2013 г. тогава 35-годишният мъж бе осъден от Районния съд в Лом на 18 месеца затвор условно при 3-годишен изпитателен срок за разпространение на детска порнография в интернет. Разплитането на историята прави не българска, а новозеландска служба за борба със сексуалната експлоатация на деца в интернет. Неин агент под прикритие влязъл във връзка с потребител с никнейм Asyobg, който имал в профила си 1500 файла със секссцени с деца. По информация на чуждата служба българската ГДБОП открива, че адресът е на Асен Методиев, шеф на социалната служба в Лом.

Той от своя страна категорично отрича да е част от порномрежа. Асен Методиед твърди, че е набеден, защото е от ромски произход.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук