prb.bg
prb.bg

Тези, които сега дестабилизират държавата чрез скандалите, искат да предизвикат избори, а след това да унищожат и прокуратурата. Това се разбра от обясненията на главния прокурор Иван Гешев в сряда.

Шефът на държавното обвинение директно обвърза политическото оцеляване на сегашната власт с бъдещето на ръководената от него институция. По конституция главният прокурор и прокуратурата не би трябвало да имат дори и индиректна връзка с останалите власти.

“Това, което виждам аз в последните дни, е генериране на постоянни скандали. За мен е ясно, че това е целенасочена съзнателна стратегия – дестабилизиране на държавата, избори и политическа конфигурация, която устройва обвиняемият (Васил) Божков, подсъдимият Цветан Василев, подсъдимият Огнян Донев, подсъдимият Прокопиев и един куп други подсъдими, която (конфигурация) да им върши работа за съответни законодателни промени и за унищожаване на българската прокуратура. Това е крайната цел, която минава през нов политически проект, нова политическа конфигурация. Същото, което правеше Цветан Василев”, обясни Гешев.

Той се появи в правната комисия на парламента, за да представи доклада от работата на прокуратурата и разследващите органи през миналата година. Изтеклите през последната седмица снимки от спалнята на премиера Борисов и записа с неговия глас очаквано засенчиха останалите теми.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук