Снимка: Монитор Доц. д-р Атанас Мангъров, завеждащ детското отделение към Инфекциозна болница

Коментар на началника на Детската клиника в Инфекциозна болница

Има възможност отново да бъде парализирана държавата. Защо това се прави, аз не мога да отговоря. Аз просто излагам медицинските факти. Когато фактите говорят, няма какво друго да се каже. Вижда се, че процентно няма нарастване на доказаните заразени през май и юни месец. Няма. Другите неща, ако ги има, те не са медицински и аз за тях не мога да говоря, например защо се намесва прокуратурата. Това каза началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров за Дебати.БГ.

„Виждате, че отново се заговори за ковчези, по телевизията започнаха да дават кадри от погребения на жертви на COVID в Латинска Америка. Защо се прави това, аз не мога да отговоря. От медицинска гледна точка основание няма. Когато цифрите се дават в абсолютни стойности, те изглеждат много страшни, но това е манипулативно. За да можеш да сравняваш, трябва да използваш проценти. И когато бройката на заразените се даде като процент от направените тестове, се вижда, че през май и юни няма никаква промяна процентно“, каза още Мангъров.

Доцентът коментира, че от началото на пандемията СЗО каза толкова неверни неща, че просто не искам да коментирам. Пак ще кажа – защо това се прави, не е много ясно. „Но нещата от медицинска гледна точка са така, както ви казах. Процентно няма повишаване броят на случаите спрямо броят на направените тестове през май и юни“, коментира той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук