Снимки: Istock
Снимки: Istock

Ако обаче някой само стои в спортната зала, задължително трябва да сложи нещо на носа и устата си

Спортуващите на закрито може да не слагат маски, но всички останали около тях трябва да са с лични предпазни средства. Това става ясно от заповедта на спортния министър Красен Кралев.

В нея се казва, че е задължително поставянето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, от служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица във фитнеси, басейни, зали за танци. Същото се отнася и за публиката във всички закрити спортни обекти и съоръжения. 

На същите места обаче заповедта на Красен Кралев допуска спортуващите да не поставят маски и други защитни средства.

Ден преди тази заповед представители на различни спортни зали и фитнеси сами отправиха запитване дали трябва да тренират с маски, тъй като от заповедта на здравния министър не ставало ясно.

В отговор и до NOVA от здравното министерство вчера казаха: „За посетителите на фитнес-залите и танцовите зали са в сила изискванията за спазване общите противоепидемични мерки – спазване на физическа дистанция, дезинфекция и допускане на заетост до 50 % от капацитета на съответните помещения. В този смисъл носенето на защитна маска или лично предпазно средство, покриващо носа и устата, не е задължително”.

Снимки: Istock

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук