pixabay.com
pixabay.com

След София Бургас е с най-много заразени с Covid-19 през изминалото денонощие – 15 случая, показва официалната статистика. Първоначално беше съобщено, че заболяването в морската област е установено при младежи от София, пристигнали на работа в Царево, които са били изолирани в хотел. Вторите им проби обаче са отрицателни, съобщава БНР.

Под карантина е и дом за възрастни хора в село Славянци.

Директорът на Регионалната здравна инспекция доктор Георги Паздеров съобщи, че положителни проби са дали седем младежи, пристигнали от София, за да работят в царевско заведение:

„Нямали са време да контактуват с отделението на Царево, нито да си изпълнят задълженията като сервитьори“.

По-късно през деня собственикът на обекта Кирил Йовнов заяви, че са направени втори тестове и те са отрицателни.

„Тези младежи, които са дошли, фигурират в тези проби повторни, които са отрицателни, включително сме тестували и целия персонал. В момента чакаме становище от органите да ни кажат какво да правим с хората. Няма напрежение, заведението си работи, пълно е“, посоми Йовнов.

Заразени в Бургаска област са лекар от Айтос, хора от Несебър и Бургас, санитар от дом за възрастни хора в село Славянци.

„След седмица или десет дена ще направим първоначално изследване на самия персонал там, на домуващите, за да разберем дали има някой болен“, посочиха от РЗИ.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук