Бойко Борисов / МС, пресцентър
Бойко Борисов / МС, пресцентър

Премиерът Бойко Борисов реагира остро срещу поредния залп обвинения срещу него, отправени от президента Румен Радев. „Да не се прави на девица“, призова го той. И призна, че си е писал с Бобоков, макар да не пази есемесите. „Да, помагал съм му, каква е тази истерия, това ли е укорът към мен?“, попита реторично министър-председателят. 

„Няма държавен глава по света, при който съм бил, да не му дават лисче, каза той“. И добави: „Единственото укоримо е да обвиняваш другите ,а да казваш аз съм девица. Един има бизнес в Нигерия. Самият Бобоков съм му помагал. Водил съм го в делегация. Това не е лошо и укоримо. Защо се оправдават“, каза той.

„Не виждам каква е тази истерия. Ако е Борисов е лошо, а ако е Радев…“, каза още премиерът.

Борисов поясни, че не е адвокат на никого по повод атаките на Радев срещу прокуратурата. Каза, че никога не е крил, че се познава с бизнеса. „Това не е проблем. А в това, че обвиняват само другите“, каза Борисов. И припомни думите на Радев преди дни, че правителството трябва да си извади чатовете с бизнеса. За мен това сега не е укоримо.

На въпрос за съветника му Пламен Узунов, Борисов поясни, че това ни отдалечава от големите цели – ето тези 1000 нови работни места. Трябвало да се обяснява на хората важните новини – че все още има коронавирус, но трябва да се пазим.

Аз ви казвам какво е важно – работните места и доходите, а вие ме питате, ядоса се накрая Борисов и заедно с кмета се разходиха из халето.

Припомни, че вчера са дали първа копка на сградата за БГ суперкомпютъра и как всички ни завиждали за него, единствен на Балканите.

„Аз не водя война. Аз правя заводи…“, каза той. Накрая добави,че лично той е правил Пламен Узунов директор на полицията. Бил на разпит, ами това ли ви е темата, възмути се премиерът.

Поясни, че в големи трудности докарали машините по време на пандемията. Накрая каза, че ще остави Караниколов и финансовия министър Владислав Горанов в Пазарджик, за да си обсъдят с кмета други неща и детайли.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук