Днес се очаква бум на пияни във Великобритания, полицията зорко ще охранява да се спазва социална дистанция в пъбовете

Днес в Англия отварят барове, ресторанти, кафета, хотели, фризьорски салони, кина и театри. Това става в рамките на най-голямо облекчаване на карантина заради коронавируса, откакто беше наложена на 23 март. Падането на толкова много ограничения обаче поражда и загриженост, и се очаква допълнително разполагане на полиция.

Това е най-голямата стъпка по пътя към възстановяването, заяви премиерът Борис Джонсън на последната пресконференция. Той допълни, че хората не трябва да допускат да разочароват самите себе си като останат безучастни към социалното дистанциране и че няма да се поколебае да върне ограниченията, ако броят на заразените с Covid-19 започне да се покачва.

Главният здравен съветник на правителството професор Крис Уити наблегна особено на риска от разпространяване на вируса по баровете.

Мнозина останаха озадачени от факта, че заведенията ще отворят врати преди спортните зали, като срещу решението се обяви боксовата легенда Тони Белю.

Очаква се днес да има засилено полицейско присъствие, заради загрижеността от прекомерна употреба на алкохол, което може да доведе до антисоциални прояви и неспазване на дистанцията.

В петък беше съобщено само за 544 нови случая на заразяване с вируса за последното денонощие – най-ниският показател от 17 март насам. Починалите във Великобритания от Covid-19 в петък бяха 137, а общият им брой надхвърли 44 000.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук