Жестокост в Белово. Двама крадци нанесоха побой на 75-годишна жена заради 13 лева и бутилка вино. Двамата са стари познайници на полицията, опитали да се укрият, но били заловени от униформените.

„Аз посегнах при тропота да запаля лампата. Те ми хванаха ръцете и ме повалиха на земята, почнаха да ме ритат”, разказа пред NOVA пострадалата Йорданка Кюркчийска.

Крадците ремонтирали навеса на жената преди година и сега се върнали, за да търсят спестявания. Открили само 13 лева и три стари мобилни телефона.

„Никое дете не трябва да вижда майка си в такова състояние. Ритали са я, били са я в главата, влезли са в мазето, разтворили са лозарска ножица и с острието са я боцкали. Влачили са я по стълбите, за да я върнат вътре“, разказва дъщеря й Румяна Стойкова.

Полицаи от няколко града участвали в акцията по задържането на крадците, които имат няколко присъди зад гърба си. Единият излязъл от затвора преди две години, където лежал заради грабеж.

„Намерени са част от вещите, отнети от възрастната жена. Единият задържан е направил пълни самопризнания”, съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Нападателите остават в ареста. Тях ги грози затвор от 5 до 15 години. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук