/ Правителствена информационна служба
/ Правителствена информационна служба

Свободата на демокрацията работи чрез институциите. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Здравей, България“ по NOVA.

Томислав Дончев заяви, че не обмислят оставка.

„Това, което се случва на площада е демокрация.Съжалявам, че не мога да заведа студентите си там. Опитвам се да чуя всяко недоволство.  В такава ситуация политиците трябва повече да слушат и по-малко да говорят. Имаме типичен сблъсък на партиен и държавен интерес. Не очаквам да загубим депутати, ако протестите продължат“.

Организирането на протест в подкрепа на правителството е леко странен жанр,, но имаше повод – приемането на България в чакалнята на еврозоната.

„Не мога да разбера как от години говорим за корупцията в България и когато има някой, който се бори срещу корупцията, това става лошо“, каза още Дончев.

Аз се надявам това напрежение да се катализира, да излезе човек, сред протестиращите и да каже конкретни искания, добави Дончев.

Ако целта е да се опази властта, това означава, че нямаш цели. А ние цели имаме, категоричен бе той.

Щом има усещане за несправедливост означава, че всички политици, в това число и ние, не сме си свършили назад във времето работата, заяви Дончев.

Най-лесно е да накараш едни хора да вдигнат юмрук, тогава няма как да не спечелиш одобрението им, каза Дончев.

Очаквайте подробности!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук