”Ние сме парализирани от една иституционална криза, предизвикана в голяма степен от главния прокурор Иван Гешев, но и от системното подчинение, което Борисов показва на интересите на кръга Доган-Пеевски. В тази криза ние сме заложници на страха на българския премиер и парализата на българското правителство”.

Това каза евродепутатът Радан Кънев пред телевизия Евроком.


В България много време се трупаше напрежение и много дълго време официалната власт в лицето на ГЕРБ и патриотите, и неофициалната власт в лицето на Доган и Пеевски, на този бизнес кръг, който държи властта в прокуратурата, в МВР и в медиите. Дълго време си мислеха, че България може да бъде управлявана чрез страх и апатия. Това е дълбоко непознаване на психологията на българина. Ние имаме недостатъци, но имаме много силен демократичен инстинкт и опитът да се насажда страх и апатия е обречен на избухване, каза още той.


Въпросът е какъв е изходът от тази кризисна ситуация. Ние сме в една незатихнала здравна криза, криза без ясни перспективи, една съзнателно изпусната с популистки подбуди. Ние се намираме в една ясна икономическа криза, защото днес е пълното зануляване на туристическия сезон. Икономиката навлиза в нова тежка рецесия и тук идва следващият въпрос, посочи Кънев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук