Бойко Борисов / МС, пресцентър
Бойко Борисов / МС, пресцентър

„Като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките, не си представям държавата да се управлява от тях. Тя ще катастрофира. Не е по силите на една партия да преведе държавата през това бурно море. Трябва консолидация на нацията. Ще падат правителства. Служебно правителство – абсурд, защото този незрял президент, фигурант, Шиши му нареди кабинета“, обяви сензационно премиерът Бойко Борисов. И добави, че протестите се водят от фейсбук.

От думите му стана ясно, че категорично няма да работи за предсрочни избори и създаването на служебно правителство на Румен Радев. 

„Как Шиши нареди Радев служебното правителство, а говори за моите министри? Защо нямаше протест как Шиши нареди този кабинет на Радев?! Това не ви ли е интересно. Обърнете се назад и вижте кабинетите. Не ви ли интересува? Не е ли зависимост? Ние се скарахме за доброволните отряди, защото това, което искаха патриотите, беше опасно. И те тогава пак ни наредиха до ДПС“, коментира Борисов.

Вчера се е чул с бившия президент Георги Първанов, който му бил идеологически противник, и е получил подкрепа от него. 

„Мафията иска да управлява, това се видя“, коментира Борисов. 

И обясни, че поисканите оставки не били заради това, че министрите са „лоши“, а защото били сочени с пръст. „Няма ли днес Христо Иванов пак да пие кафе и да ходи на плаж. Или всичко са медийни акции и толкоз?!“, попита още премиерът. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук