/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

Обединени патриоти с обща декларация

Депутатите от Обединени патриоти изпратиха до медиите съвместна декларация, в която призовават полицейските служители да имат право да използват огнестрелно оръжие при нападение от страна на роми. Искането им идва като отговор на събития от преди два дни в Кюстендил, когато малко след 11:00 ч. в кв. „ Изток“ в трима полицаи и служебното им куче бяха нападнати и наръгани от живущи в квартала.

Ето какво пишат от Патриотите в тази връзка: 

ДЕКЛАРАЦИЯ от ПГ „Обединени патриоти“

Докато хиляди хора протестират на „жълтите павета“, осъществявайки своето конституционно право на мнение и на протест, решавайки глобалните въпроси за държавността и демокрацията, реалният живот поднесе поредния „дребен и незначителен“ случай на брутална гавра със служители на реда от озверяла тълпа цигани в Кюстендил!

Протестите ще отшумят, правителството ще оцелее или няма да оцелее, протестиращите ще се приберат по домовете си удовлетворени или отчаяни, но тежките етнически проблеми в българското общество ще останат!

За какво става дума? Вчера – малко след 11 часа, в ромския кв. „Изток“ са пребити трима служители на районното управление на МВР и служебното им куче. Полицаите, които са посетили адрес в квартала за осъществяване на процесуално-следствени действия, били нападнати от обитателите на къщата с ножове, секири и метални пръти.

В 21 век, 2020 г. – с ножове, секири и метални пръти!

На запад от Балканите такова нападение се счита за терористичен акт. В България е ежедневие, с което обществото е свикнало дотолкова, че го приема за стандартен „битов инцидент“.

Това е пореден случай на нападение над полицаи при изпълнение на служебните им задължения. Списъкът на такива нападения е отчайващо дълъг. Преди Кюстендил такива фрапантни случаи на цигански нападение над полицейски екипи станаха на 15 май тази година в Провадия – екипът пристигнал по сигнал за силна музика през нощта е нападнат от пияните цигани с брадви, на 21 април в Пловдив, в Шекер махала – когато са нападнати и пребити с камъни и дървени прътове двама полицаи след подаден сигнал за отвлечено момиче.Преди това имахме нападение над полицейски екипи в гр. Куклен на Великден, в кв. „Надежда“ в гр. Сливен и на много други места – все след опит да се спре чалга терора над гражданите от развилнели се пияни цигански компании. Нападателите не изпитват никакъв респект пред закона и пазителите на закона. И това не е случайно. Мургавите нападатели са с чувство за безнаказаност, защото от една страна – знаят, че ще бъдат защитени от адвокатите на безбройните „правозащитни“ организации (които днес виждаме в челните редици на протеста да скандират за свобода и демокрация и срещу „мутрите“ във властта), както и че имат политическата защита на ДПС – псевдоетническата партия, която е изгубила доверието на турския етнос и се преориентира към купуване на цигански гласове.

ПГ „Обединени патриоти“ остро осъжда поредното нападение над полицаи по време и по повод изпълняване на служебните им задължения и настоява държавните институции, политическите партии и всички политици, включително президентът Радев, да осъдят агресията на маргинализирани престъпни индивиди и групи, а институциите да приложат спрямо всеки участник в това насилие и подобните на него цялата строгост на закона! Мекушавите действия на правоохранителните и правораздавателните институции, поддаващи се на натиска на „кривозащитни“ организации и щедро спонсорирани НПО, превърнаха тези т.н. „инциденти“ (а всъщност изключително опасни за реда в държавата) в епидемия. На тормоз, заплахи, побои и директни нападения със смъртоносни оръжия бяха и са подложени лекари, спешни медици, горски, полицаи, социални работници, общински служители, журналисти… Случаите са десетки – и говорим само за тази година и за тези, попаднали в медиите.

Време е българските институции, българските политици и политически партии, да преодолеят страха си от прилагането на закона в пълния му обем, време е министърът на МВР да обяви публично и да разпореди, че по закон българските полицаи имат право на самозащита, включително употреба на огнестрелно оръжие, когато са нападнати със заплашващи живота им средства. Време е съдебната система да определя справедливи наказания за извършителите на подобни покушения над държавността, живота и здравето на българските граждани.

Никой не е и не може да бъде по-голям от закона! Независимо от неговия етнически, социален, сексуален, материален, НПО или друг статус. Законност и правосъдие за всеки!

Утре се навършват 183 години от рождението на най-великия българин Васил Левски. Да си спомним неговите думи, които звучат актуално и днес: „В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско! В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони… и за турчина и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е! Така ще е в наша България!“

Да живее България!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук