/ Dariknews.bg
/ Dariknews.bg

Бившият служебен премиер на Росен Плевнелиев – Марин Райков, сега посланик в Лондон, протестира за оставката на кабинета и главния прокурор. Райков, който като служебен министър-председател се самоназначи за посланик в Париж, днес се присъедини към стотината протестиращи сънародници в британската столица с думите, че ги „ги представлява и работи за техните интереси“, съобщи Булфото.

По този повод бившият дипломат, после дипатот и политик, Велизар Енчев не се сдържа и реагира във Фейсбук, че истинската подбуда за посланическия протест е дипломатическата кариера.

Енчев не спестява документалната подробност, че Райков е излязъл да протестира на улицата, понеже от мисията зад граница може да го „прибере“ само президентът Румен Радев с указ. „НОВОТО ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЕ НА ХАМЕЛЕОНА: ГЕРБЕРЪТ МАРИН РАЙКОВ СЕ ОТРЕЧЕ ОТ ГЕРБ! Корабът на ГЕРБ потъва и дори най-верните кадри на Борисов търсят нов пристан. Звучи шокиращо, но е факт – посланикът ни във Великобритания Марин Райков се присъедини към протестиращите българи в Лондон и иска оставката на правителството.

Гербер №1 в МВнР изведнъж прогледна за мутренската същност на режима и реши да смени флага. Всъщност ходът му е добре изчислен – законът повелява, че веднъж изпратен на задграничен мандат посланикът може да бъде върнат само с президентски указ“, написа във Фейсбук Велизар Енчев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук