/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

Момиченцето, което бе иззето с полиция и социални от майка си в Перник, е изживявало истински, нечовешки и труден за разбиране от нормалните хора кошмар. Това разкри бащата на детето Денис Нгуен в история, публикувана в „За Перник”.

Денис е бил арестуван за 24 часа заедно с майката на момиченцето Катя Никифорова. Вчера преди обед е бил освободен, след като е бил разпитан и е станало ясно, че няма нищо общо с побоищата, а напротив – през цялото време е опитал да спаси дъщеря си. Става ясно и че именно той е дал видеоклипа, на който се вижда как майката бие дъщеря си, за да бъде публикуван в социалните мрежи.

„Преди два дни отидох да видя дъщеря си и разбрах, че не мога повече да търпя това. Казах на Катя, че ще взема дъщеря си. Дадох клипа на мой приятел да го публикува във Фейсбук и нещата оттам се развиха много бързо“, разкрива Денис.

Той и Катя се запознават преди четири години в едно кафе пред Централна гара в София. Тогава по нищо не личало тя да има психични отклонения или пък да е имала склонност към насилие.

Нещата ескалират, когато детето е на една годинка. Катя започнала да става избухлива, на няколко пъти опитвала да бие приятеля си.

„Вадеше ми нож, заплашваше, че ще убие и детето. Накрая реших, че ще замина за Англия, за да изкарам достатъчно пари, с които да мога да си гледам дъщерята“, разказва Нгуен. В Англия той преживял истински кошмар. Катя започва да му пращя клипове, в които удря момиченцето, бие го с юмруци по главата, блъска го, докато детето не падне на земята, рита го.

„Бях в пълна безизходица, на километри от България, докато гледах това. Заплашваше ме, че ще пребие детето до смърт, виждаше се на видеата, че го удря жестоко, казваше ми, че не я обичам, че не я уважавам.

Един ден ми каза – ти не я обичаш, не ме уважаваш, ще изнасиля дъщеря ти, ще видиш какво ще стане, тогава превъртях. Обясняваше ми как ще я обезчести с предмет, за да й причини болка“, описва кошмара Нгуен. 

Накрая той решава да се върне обратно в България, за да се опита да спаси детето от майка му.

Когато се връща, Денис Нгуен се среща няколко пъти с Катя, но тя всеки път отказва да му даде момиченцето, настоява да се съберат.

В момента детето е настанено в приемно семейство. Бащата е твърдо решен да се бори и да си вземе дъщерята обратно.

Съществуват още няколко видеоклипа с малтретираното 3-годишно момиче от Перник, които самата майка е разпространявала. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук