Лидерът на „Движение 21“ е на мнение, че България няма да пропадне ако правителството се оттегли

„Трябва да се върви към предсрочни избори. Служебният кабинет е абсолютно необходим за промяна.“ Това заяви лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева пред Фрог нюз и допълни:

„България по време на служебно правителство е въвеждала валутен борд, имало е къде-къде по-сложни решения. Не е необходимо да превръщаме протестите в говорилня и Хайд парк. БСП е готова да тръгне на избори по джапанки. Умря циганката и Борисов се хвали от Брюксел…“

Бившият депутат твърди, че сега е време за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев и добави още, че нито управлавящите, нито опозицията могат да формулират алтернатива.

„Трябва да се премахнат силовите и властовите лостове за натиск преди и по време на изборите и това означава – в МВР, специалните служби и т.н.“

„Прави странно впечатление, че БСП няма никакви лозунги за честни избори, машинно гласуване или за премахване на натиска върху изборния процес и е готова да поеме на избори по джапанки. Това само подкрепя тезата, че ръководството на БСП, не само в лицето на Корнелия Нинова а и на тези, които претендират да са нейната алтернатива са достатъчно зависими от задкулисните играчи, които са готови да жертват Бойко Борисов и изпитват панически ужас от това, че могат да изтърват контрола върху нещата. Затова се говори против протеста и лидерите на протеста.“, твърди още Дончева.

Относно изказването на социалния министър Деница Сачева, че държавата ще пропадне ако правителството си отиде по-рано, лидерът на „Движение 21“ отговори:

„България няма да пропадне без тях, няма да пропадне и след тях. Освен това служебният кабинет може да се напъне и за няколко месеца да сложи машините и да има машинно гласуване. Не може на пенсионерите да им превеждат парите по кредитна карта, да си теглят парите от банкомат, а да се смята, че не може да гласуват машинно. Така че, властта да не се притеснява за лидерството на протеста. Протестът има лидери и да не се притесняват някои, че не се изправят отпред и не държат речи.“, завърши Дончева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук