Депутатът коментира и поведението на президента

Не е въпросът в това да сменим петима министри, каквото направихме в петък. Въпросът е да говорим за политики. Затова седнахме да говорим с ГЕРБ през последните седмици“. Това заяви депутатът от ВМРО, „Обединени патриоти“, Александър Сиди в ефира на НОВА.
 
„Хората на улицата искат оставка, но виждаме, че всеки от тях всъщност има различни искания. Протестът е тотално разпилян на различни групи, като всяка от тях има своя собствена цел и идея“, каза още той .
 
„От една страна виждаме Корнелия Нинова, която също говори като всички останали на площада, но пък вчера беше освирквана по същия начин, както и лидерът на ПГ на ГЕРБ. Очевидно хората на площада не искат и партиите, които в момента са в Народното събрание. Те искат някаква нова промяна и искат нещата да се случват по някакъв нов начин – нещо, което обаче все още не са успели да артикулират правилно“, посочи депутатът.
 
По думите му в момента се води тежка битка на институциите една с друга. „Имаме хора от едната страна на площада и от другата страна на площада. Имаме премиер срещу президент. Това е абсурдно. Единствените хора, които страдат от това са тези на площада, както и всички останали български граждани“, коментира Сиди.
 
„Не може президентът да излиза и да зове едната част от българите да скача срещу другата, защото в крайна сметка зад ГЕРБ и „Обединени патриоти“, зад БСП и зад всички, които са парламентарно представени, стоят хора, които също имат своите възгледи и са подкрепили тези партии“, категоричен бе той.
 
„Ролята на президента не е да излиза на площада и да разделя хората на две. Не би трябвало нещата да се случват по този начин“, смята депутатът.
 
Според него към днешна дата и ГЕРБ, и „Обединени патриоти“ са готови за избори. „В БСП със сигурност имат своите проблеми и ще имат такива при редене на листите, така че във следващото Народно събрание резултатът би бил повторен“, посочи Сиди.
 
„За нас, в чисто егоистичен план, би било добре да направим избори, само че ние сме отговорни и затова не го правим“, допълни той. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук